Weg met die ergernissen

Je herkent het vast wel. Van die dingen waar je je constant aan ergert, die je veel te lang uitstelt en waarvan je, als je het gedaan hebt, zegt ‘Dat had ik veel eerder moeten doen’.

Lees hoe jij deze ergernissen aanpakt en wat het jou oplevert.

 

Had ik veel eerder moeten doen

34411527_m.jpg

Soms kun je je veel te lang aan dingen ergeren. Zo was ik een tijdje geleden de auto oplader van de tweede auto kwijt. Ik wist zeker dat ik er twee had gekocht, maar ik kon hem niet vinden. En geloof me, dat is voor mij een grote frustratie. Ik rij niet veel in die auto, maar als dat wel het geval was, moest ik de autolader uit de andere auto halen (als dat überhaupt nog kon). Zit je net in de auto, denk je, ‘oh ja, de lader nog’… Tot het moment dat je zegt, en nu ga ik het oplossen. Het gaat natuurlijk nergens over, als hij er niet meer is moet je een nieuwe kopen. Maar eerst nog een zoektocht in de auto en uiteindelijk heb ik hem boven op zolder in een la met snoeren gevonden (vraag me niet hoe hij daar kwam). En wat was ik blij, dat had ik veel eerder moeten doen!

 

Geen negatieve energie of belemmering in groei

Een paar weken geleden bekeek ik een video van mijn businesscoach en het ging over ‘toleranties’. Wat helpt jou niet als je werkt aan je bedrijf? Bv. je mobiel is vol en kunt geen foto’s en video’s meer maken, je email werkt niet op je mobiel, de laptop wordt door anderen gebruikt als jij wilt werken. Wij moesten 5 toleranties opschrijven waar je last van hebt. En als je er voor gaat zitten, is die lijst nog vele malen langer, zei ze. Door deze punten aan te pakken, verlies je geen negatieve energie en houdt het de groei van je bedrijf niet tegen. Dan is het oplossen geen kostenpost meer maar een investering! Uiteraard heb ik ook zo’n lijstje en ben ik hard aan het werk om deze punten aan te pakken!

 

Zo pak jij dit aan

Maak nu voor jezelf eens een lijst met alle dingen waar jij je aan ergert. Pak elke keer de ergernis aan die jou het meeste oplevert of waar je je het meest aan ergert. Je kan dan denken aan dat het teveel energie kost (bv. een irritatie over een werkwijze) of dat je hierdoor geld laat liggen (bv. een systeem dat niet werkt). Elke ochtend start je met het aanpakken van je lastigste of moeilijkste klus. Oftewel:  slik die kikker. Als je eenmaal gestart bent, zul je zien dat de klus meevalt en als het klaar is ,krijg je er enorm veel energie van!

 

Doel voor 2019

Een mooi doel voor 2019 is om je ergernissen aan te pakken. Of het nu gaat om een volle telefoon,  terugkerende foutmeldingen, een magazijn dat moet worden opgeruimd of een volle mailbox. Wat tolereer jij van jezelf en wat ga jij aanpakken?

Zijn er dingen waarbij ik je kan helpen, zoals die volle mailbox, focus houden of overzicht krijgen in je taken? Je zal niet de eerste klant zijn die zegt ‘Dat had ik veel eerder moeten doen’. Neem dan nu contact met mij op via 06-42616670 of stuur een e-mail.


Ik had het nooit gedacht, maar het werkt als een trein voor mij. Ben je eeuwig dankbaar hiervoor!

Danielle Riemersma, Businesscoach


Dit is mijn beste zakelijk investering ooit

Eigenaar Jumbo Supermarkt