Wat de ellende bij thuiskomst met mij deed

We hadden een heerlijke vakantie gehad in Italië. Omdat het rustig was op de weg reden we in 1 keer door naar huis en arriveerden ’s nachts. In de woonkamer hoorde ik een raar geluid en zei tegen mijn man, kijk jij eens bij het aquarium. We dachten dat er gewoon veel water uit was, waardoor het water naar beneden viel. Logisch toch, met die hitte in Nederland. Maar dit bleek niet het geval te zijn…

 

De volgende ochtend bleek inderdaad dat er heel iets anders aan de hand was en dat het aquarium had gelekt. Er kwamen spetters omhoog bij het filter en deze belandden op plint en vloer. Oh nee, wat een verschrikking na een (te) korte nacht en de auto en aanhanger nog vol met was en spullen!

Weer kamperen

De week erna zijn experts langs geweest om de schade te bekijken en ja hoor, het hout is bol gaan staan, een gedeelte van de houten vloer moet eruit. Wat betekende dat daarna alles geschuurd en behandeld moest worden en wij dus tijdelijk in de garage moesten bivakkeren. Het was gewoon weer kamperen met een gaskookstel en zelf afwassen. Alleen dit keer geen Italië met mooie omgeving, maar een donkere garage.

Gelukkig konden onze spullen in een container

Gelukkig konden onze spullen in een container

Dit zat niet in de planning

De vloer moest er dus uit, maar die kleur verf op de muur was ook niet meer helemaal netjes. Dan gaan we ook meteen maar de muren verven. En we wilden al lang een nieuwe stoel, misschien handig om die eerst uit te zoeken en dan pas de kleur voor op de muur. Pfff, dat was even niet de planning nu. Maar goed, even hulp ingeschakeld van iemand die wel kijk heeft op kleur. Maar dan krijg je een paar kritische vragen en ga je heel anders naar je woonkamer kijken. Dat zitje voor de kids, ja daar past mijn oudste dochter inmiddels niet meer op. Dat kleed, ja dat mag ook wel wat groter. Die vaas die ik altijd zo leuk vond, past eigenlijk ook niet meer in het nieuwe plaatje.

Anders kijken

Door even met een afstand te kijken, zie je dingen die je anders, als je doorgaat in de waan van de dag, niet ziet. En ze hoefde de vragen op een gegeven moment niet meer te stellen, ik ging het zelf zien en schrok er bijna van. Ze leerde me om eerst eens alles weg te halen en dan gewoon eens te proberen waar iets past. Heel erg leuk om te doen trouwens.

Minimalisme

Inmiddels kunnen we weer gewoon leven in huis. Heb ik heel veel spullen niet meer terug gezet, een soort minimaliseren dus. En nu langzaam aan komen er dingen die ik echt leuk vind en die passen weer terug. Op zo’n verbouwing zat ik natuurlijk helemaal niet te wachten, maar zoals ze zeggen elk nadeel heeft een voordeel. En hoewel ik natuurlijk wel wist dan minder spullen (bv op je bureau, clean desk) heel prettig werkt, had ik dus toch een zetje nodig om dit te veranderen.

Kijk jij nu op je bureau of in je mailbox en denk jij, dat kan ook wel wat leger? Laat dit dan het zetje zijn voor jou om mij te laten helpen. Je zult er geen spijt van krijgen.