Tips hoe jij je vakantiedoel realiseert

Je hebt een heerlijke vakantie gehad, nieuwe ideeën en inzichten zijn naar boven gekomen toen je tot rust kwam. Hoe zorg jij ervoor dat je deze plannen ook daadwerkelijk realiseert? Lees snel verder welke tips ik voor je heb.

Soms heb je dromen die je wakker houden, totdat je ze uitvoert.
— Loesje

Nieuwe inzichten

De zomervakantie zit er voor veel mensen alweer op. Je hebt een heerlijke vakantie gehad waarin je eindelijk weer de tijd had voor de dingen die jij belangrijk vindt; wandelen, steden bezoeken, een boek lezen of gewoon helemaal niks. In deze, voor de meeste mensen spaarzame, tijd komen de beste ideeën boven. Dingen die je wilt aanpakken aan je werk, in je thuissituatie of in je sociale leven.

 

Stap naar realisatie

Hoe fijn zou het zijn als je gewoon ‘één ding’ kan realiseren? Iets waar je vaker aan denkt en wat aan je ‘knaagt’. Ik maak elk jaar een lijstje op vakantie, maar er stonden vaak dezelfde dingen op. Het lukte mij dus niet om dit thuis voor elkaar te krijgen. Inmiddels is dat anders en lukt het mij wel om mijn doelen te realiseren.

Maar hoe verwezenlijk jij je doel? Nadat je hebt bepaald of het realistisch is ga je inschatten hoeveel tijd het kost om dit doel te bereiken. Je gaat daadwerkelijk een dag(deel) inplannen waarin jij aan dit doel gaat werken. Deel je plan op in kleine stukjes, niet alles hoeft in 1 keer,  dan houd je het makkelijker vol. En als laatste ga je dit ook echt doen op dit tijdstip.

 

Plan je ‘grote stenen’

Is het echt zo simpel? Ja dat is het: gewoon doen. In de vakantie las ik in het blad Flow een artikel waarin men een metafoor van Covey beschreef. “Zie de tijd als een grote pot die je kunt vullen met grote stenen. Als je de pot eerst vult met grote stenen (de dingen die jij het belangrijkst vindt), daarna met grind, vervolgens met zand en tenslotte met water (de dingen die ook moeten gebeuren, maar die voor jou minder belangrijk zijn), zal je verbaasd zijn hoeveel erin de pot past. Doe je niet eerst die grote stenen in de pot, dan krijg je ze er later nooit meer in.”

Beeld: www.alnus.be

Beeld: www.alnus.be

Ik heb een heerlijke vakantie gehad in Oostenrijk. Door het opzetten van mijn eigen bedrijf ben ik helemaal niet meer verder gegaan met fotoboeken maken, terwijl ik dat juist zo leuk vind! De woensdag ochtenden staan hiervoor nu ingepland. En ik ga weer starten met een cursus hardlopen en hoop eindelijk pijnvrij te kunnen gaan hardlopen!

Welk doel wil jij realiseren? Laat het me weten en ik geef je persoonlijk tips!