Ik leer mensen hun hoofd leeg te krijgen, maar mijn eigen kop knalde

De afgelopen maanden heb ik veel mensen mogen helpen om rust in hun hoofd te krijgen. Ze hebben overzicht gekregen in hun taken en vergeten geen dingen meer. Maar wat als ik zelf met hoofdpijn wakker word en deze niet meer zomaar weggaat?

Super start van het jaar

Ik heb een super start van het jaar gehad. Ik heb groepen mogen trainen, een secretariaat van 2 personen geholpen en mooie 1 op 1 trainingen begeleid.. En allemaal hebben ze veel meer rust mogen ervaren in hun werk. Hun mailbox is niet meer vol, ze hebben overzicht in hun taken en hoeven minder lang (over) te werken. Een fantastisch resultaat, mag ik wel zeggen.

Geen zin in een klant?

Ik heb de afgelopen tijd dan ook behoorlijk wat uren gemaakt, maar dat was oké voor mij, ik krijg er zoveel energie van. Wel had ik tijdig een stop op de maanden maart en april gezet. Ik dacht: “dit is wat ik kan en meer kan er niet bij”. Totdat ik op een ochtend wakker werd met hoofdpijn. Ik hoor mijn dochter nog zeggen: “Mam, heb je geen zin in je klant vandaag?”. Ik schrok ervan, nee natuurlijk heb ik daar zin in, maar ik heb hoofdpijn. Het was dus duidelijk aan mij te zien. De week ervoor had ik een netwerkdiner gehad,  waar het wel erg laat was geworden. Ik was toen letterlijk een gevaar op de weg met naar huis rijden. Zal ik dan toch zoveel last hebben van mijn slaapapneu?

Onderzoek

Maanden geleden is het onderzoek al gestart, nadat mijn man mij al meerdere malen aanspoorde om iets met mijn snurken te doen. Inmiddels ben ik in de laatste fase; wachten op een bitje, dat zou helpen om geen slaapapneu ’s te krijgen. In eerste instantie geloofde ik het niet en zelfs vriendinnen konden niet geloven dat ik slaapapneu zou hebben. Dat hebben toch alleen stevige mannen? Maar niets is minder waar, ik heb slaapapneu.

Het signaal

Die hoofdpijn was wel een signaal, dus heb ik een vergadering afgezegd en ben vroeg onder de wol gegaan. Maar de behoefte om vroeg naar bed te gaan bleef. Totdat ik de week erna weer hoofdpijn kreeg en ik dit niet met een avondje vroeg naar bed gaan kon oplossen. Kwam nog bij dat mijn bilirubine te hoog was, ik extra bloed moest prikken en een echo kreeg. Gelukkig was alles goed, maar ik had nog steeds hoofdpijn. Was ik moe omdat ik niet goed slaap door slaapapneu, mijn lever waarde te hoog is of had ik misschien toch teveel gewerkt?? Wat was ik blij dat het meivakantie was. De laatste avond ben ik zelfs niet meer gaan sporten en 12 uur op bed doorgebracht. Vervolgens ben ik elke avond om 21 uur naar bed gegaan en zo was na bijna een week mijn hoofdpijn eindelijk over.

Geluk gehad

Je kan je werk nog zo goed inplannen, uiteraard weet ik als geen ander hoe ik dat moet doen, maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom het toch niet lukt. Door andere omstandigheden kan dit gebeuren, zoals je eigen gezondheid, een ziekte in je familie, een zieke collega waar je werk van over moet nemen. De kunst is dan om het werk aan te passen, de planning te herzien. Je krijgt mogelijk signalen en aan jou om hierin iets te veranderen / aan te passen, hoe druk je het op dat moment ook hebt en hoe moeilijk dat soms dus ook is. Ik heb geluk gehad dat ik vakantie kreeg, anders had ik ook dingen moeten gaan schrappen.

Signalen

Heb je het gevoel dat je tegen je grens aan loopt, omdat je signalen krijgt en je niet weet hoe jij je werk afkrijgt, je agenda goed moet indelen en nee moet zeggen? Ik help je daar graag bij! Het blijven doorgaan kan er anders voor zorgen dat je langdurig uitvalt.

Frisser

Inmiddels heb ik mijn bitje gekregen (zo dat is wel even wennen hoor) en word ik elke ochtend een stukje frisser wakker. Met dank aan mijn man die mij herhaaldelijk heeft gevraagd om hier iets mee te doen. Bedankt schat.