10 manieren om succesvol te groeien in 2018!

Het einde van het jaar nadert. De laatste maand van het jaar gaat ontzettend snel voorbij. Iedereen is druk met van alles en nog wat. Afspraken kunnen niet nagekomen worden omdat we het te druk hebben. Ik hoor je nu denken:  “nee, maar in 2018 ga ik het anders doen.” We laten straks 2017 achter ons met wat er is gebeurd en gaan met frisse moed het nieuwe jaar in.

Waarschijnlijk herken je dit wel! Je ziet het nieuwe jaar als een nieuwe start. Je bent van plan je doelen in 2018 echt waar te gaan maken. Je gaat het in dat jaar helemaal anders aanpakken. Maar vaak werkt het in werkelijkheid anders. Je hebt je doelen opgeschreven voor het komende jaar, maar voor je het weet verval je in je oude patroon. Van de goede doelen en de motivatie die je had, komt eigenlijk niets meer terecht.

Onderstaande 10 manieren helpen je overzicht te krijgen in wat je wilt bereiken, je stress te verlagen en goed voor jezelf te zorgen. Wil jij groeien in 2018, dan is dit een goede start!

birch-2161324_1920 (1).jpg

 

  • Schrijf je doelen op

Ga er even voor zitten en bepaal wat jij in 2018 wilt bereiken. Let hierbij wel op dat het realistische doelen zijn.

  • Bepaal een deadline voor je doelen

Als jij je doelen helder hebt, is het belangrijk om een deadline eraan te geven, anders kun je heel makkelijk in uitstelgedrag vallen. Dus wanneer wil jij een doel hebben gerealiseerd?

  • Doe dingen waar je energie van krijgt

Zorg dat je zelf in balans blijft en kijk wat je kunt doen met de dingen die jou energie kosten. Kun je deze taken anders inrichten, uitbesteden of wellicht gewoon niet doen?

  • Maak je mailbox leeg en houd hem leeg

Door je mailbox leeg te houden zul je veel rust ervaren, waardoor je efficiënter gaat werken en het veel makkelijker is je doelen te halen.

  • Probeer regelmatig iets nieuws

Door iets nieuws te leren stap je uit je comfortzone. Het is lastig maar wel heel erg goed voor je brein. Nieuwe indrukken verwerken ontstresst namelijk je brein. En het geeft je ook nog eens een goed gevoel als het je lukt!

  • Neem tijd om te ontspannen

Af en toe een avond doorwerken is geen probleem, maar maak er geen gewoonte van! Zorg dat je in de avond ook tijd hebt om te ontspannen. Dus leg die laptop of mobiel weg en pak een goed boek.

  • Maak een planning

Bij het stellen van doelen heb je ook een planning nodig. Zonder planning weet je namelijk niet welke stappen je op welk moment moet gaan uitvoeren, om het doel op een bepaald moment te halen. Maak aan het begin van het jaar een planning voor wanneer je doelen wilt behalen en welke subdoelen er dan zijn.

  • Kom in beweging

Lig jij ’s avonds zonder puf op de bank te zappen? Kom in actie, want bewegen is een wondermiddel voor je brein en werkt juist tegenovergesteld t.o.v. niks doen.

  • Houd je taken bij op één plek

Door overal en nergens (ja ook in je hoofd) taken te bewaren, ervaar je onrust. Zorg dat je alles op 1 plek centreert, zodat je meer rust ervaart.

  • Wees lief voor jezelf

Er zijn een aantal dingen die je echt moet doen, maar wees ook lief voor jezelf en leg de lat niet onnodig hoog. Dit kost onnodig veel energie en is veelal niet nodig. Je hoeft namelijk niet perfect te zijn.

 

Ik wens iedereen een heel goed en succesvol 2018 toe, wat jouw doel ook maar is!