Simpel leven door het vinden van je Ikigai

Simpel leven door het vinden van je Ikigai

Je hebt het goed voor elkaar: een mooi huis, 2 auto’s voor de deur, een gezin en leuke sociaal leven.  Je bent er druk mee. Toch voel je je niet gelukkiger dan toen je dit alles niet had. Stiekem verlang je naar een simpeler leven. Onmogelijk in deze tijd? Zeker niet! Door 3 rigoureuze aanpassingen te maken, verander jij jouw drukke leven in een rustiger leven.

Los zo jouw uitstelgedrag op!

Los zo jouw uitstelgedrag op!

Je hebt je voorgenomen om na de vakantie nu toch eindelijk wel het blog te schrijven dat je al zo lang van plan was. Maar toch blijf je maar uitstellen. Hoe komt dit en hoe pak jij dit aan?

 

Jouw lijstje

Dit is iets wat ik regelmatig hoor bij mijn klanten. Je wilt iets graag doen, maar toch lukt het niet om je hiertoe te zetten. Je hebt je voorgenomen om elke maand te bloggen. Je wilt jouw informatie delen en meer gezien worden. Maar elke keer als je in je agenda ziet staan ‘blog schrijven’, denk je:

 “O ja, daar moet ik binnenkort echt eens aan beginnen.”

 

Maar niet vandaag. Want vandaag heb ik het te druk met andere, dringendere taken. En, verrassing, morgen ook.

Druk zijn is een keuze

Druk zijn is een keuze

Het stressniveau is hoog in Nederland. Het blijkt dat we zelfs in de vrije uren, waarin we zouden moeten bijkomen, nog tijdsdruk voelen.

Zo stond ik vorige week op het schoolplein. Mijn dochter wilde afspreken met een vriendinnetje uit de klas. Ik vroeg waar ze wilden spelen, waarop die moeder antwoordde dat ze er niet op had gerekend. Ze was de hele ochtend al weggeweest en moest haar huis nog schoonmaken. En ze had ook nog een heel druk weekend voor de boeg.

Heb jij last van veel ad hoc klussen? Zo krijg jij ze onder controle.

Heb jij last van veel ad hoc klussen? Zo krijg jij ze onder controle.

Je hebt een mooie planning gemaakt, maar toch heb je je taken aan het einde van de dag niet afgekregen.  Er kwamen ook zoveel ad hoc klussen tussendoor, waardoor je niet aan je eigen taken kon werken. Wil jij weten waarom je niet aan je eigen taken toe kwam, lees hier hoe je ze onder controle krijgt.

 

Iedereen heeft last van ad hoc

Iedereen heeft te maken met ad hoc klussen: klussen die je niet had ingepland, maar die wel op korte termijn opgepakt moeten worden. Dit kunnen vragen van collega’s zijn die langs komen, telefoontjes met dringende vragen of e-mails die direct om aandacht vragen.

Oeps, vergeten...

Oeps, vergeten...

Herken jij de situatie dat een ander jou moet herinneren aan jouw beloftes?

Je hebt toegezegd dat jij nog terug zou komen op die vraag van een klant.

Maar door de hectiek van de dag is dat je totaal ontschoten.

Je hebt er wel vaak aan gedacht, maar steeds komt het er maar niet van.

 Totdat je een telefoontje krijgt van de klant: “Je zou nog terugkomen op die vraag?”.

Snel en makkelijk informatie vastleggen met OneNote

Snel en makkelijk informatie vastleggen met OneNote

Dagelijks vliegt de informatie je om de oren vanuit e-mails, internet, tv, tijdschriften, social media of eigen gedachten. Hoe fijn zou het zijn als je de voor jou relevante informatie makkelijk en snel kunt bewaren?

Waarom belangrijk voor jou?

In het informatietijdperk waarin we nu leven, krijgen we vandaag de dag informatie aangeboden van meer dan 174 verschillende kranten. En als je even geen informatie binnenkrijgt, blijven je gedachten doorgaan. Hoe fijn zou het zijn dat, als je iets interessants voorbij ziet komen, je dit op een makkelijke plek kunt bundelen.